BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, May 23, 2009

Salam Kembali..3 tahun berlalu

Assalamualaikum w.r.t..
Alhmdlillah..
3 tahun berlalu..Allah masih pnjgkn usiaku hingga ke hari ini dan aku dpt mneruskan blog ini yg tergndala dhl...x sangka ada juga insan ygg sudi singgah ke blogku...dan link blog ni..erm...x kisahla..bila baca ceritaku yg lalu,,tersenyum aku dibuatnyer...yer..itu krgan 3 thn sdh..actually ada sbb yg x m'benarkan aku meneruskan cerita di blog nie...sekarang ni aku bleh continue cerita ku ini..sekadar berkongsi pengalaman dlm usaha masturat nie..mana yg baik ambillah sebagi panduan,pengajaran,mana yg tak elok jdkan sempadan..mudah2an ada manfaatnyer..

3 thn berlalu...byk pengalaman yg ku perolehi dlm usaha masturat ni...tahun 2007 memberi kenangan indah coz Allah Taala telah pilih aku kuar 40H masturat ke India..Ya Allah,x tergambar betapa gembiranye dipilih ke sana..byk pengalaman dan kenangan yg masih segar dlm ingatanku..InsyaAllh ada rezeki akan ku cerita pengalamanku ini di masa hadapan..

3 tahun berlalu....Alhamdulillah mgkin dgn fikir risau yg sedikit dlm diriku ini..Allah Taala telah mengizinkan Taklim Mingguan di buat di kawasan halaqahku,dan dgn kasih sayangNya rumahku dipilih sbgai rumah T.Migguan ini..hari sabtu 10 pagi hgga 11.30 pg,berat nak terima tggung jwb ini.lantaran aku msh muda,dan masturat kt sini pun muda belia lg..20 ke 40 thn..yg ada pglman 40h mstrat cuma aku jer,,yg lain tu br 10h msturat..aku plak rajin x de bila hr sabtu coz blk kg or ada takaza lain,tp apapun tetap ku sambut semoga dgn adanyer taklim ini memudahkan masturat di halaqahku hadir ke majlis ni..dan setakat ni x pernah lg kami "miss" program nie..klu aku xde,maka ahlia yg lain akan handle pogram kt umahku ini..seronok sgt bila dpt wat taklim mingguan kt halaqah sendiri,kami ahlia karkun semakin rapat,hubungan semakin mesra dan fikir agama senang terbentuk..insyaAllah,cuti sekolah ni,,ada seorang ahlia karkun akan kuar 10h masturat..mg Allah mudahkan urusannya utk khuruj fi sabillah..

3 thn berlalu,anak2 ku juga semakin membesar, pnggilan along utk abg umur 6 thn dan adik perempuan berumur 4 thn,mereka semakin bijak dan nakalnyer..masyaAllah...bkn mudah nak didik anak zaman sekarang ..disebabkan kecerdikan mereka..maka kekedang persoalan yg di tanya x mampu utkku nak jawab..aptah lg bila mereka baca kitab fadhail amal or muntakhab hadith..satu2 hadis akan ditanya..."ummi,syurga tu apa?.",ummi,keredaan Allah tu apa? and bla..bla."..nk tergelak dibuatnyer..tp yg pasti didikan agama dan sunnah x pernah dilupakan..anak2ku dah mampu hafal 10 surah lazim..dan mereka berdua sudah pandai membaca,menulis dan baca qiraati dgn agak lancar..mudah2an kalian berdua mampu mejadi anak yg soleh,solehah,hafiz,hafizah,alim,alimah,daei,daeiyah..ameenn..

Ya Allah,kau tabahkan hati ini utk menempuh kehidupan ini,mg kesusahan dunia ini,dan sedikit pengorbanan yg dibuat akan mendapat keredhaan dariMu..mudahkan suamiku utk kuar 40h/2 bln hjg tahun nie..dan 40h masturat tahun hadapan ..ameen..
Firman Allah Taala,

"Dan org2 yg bermujahadah dijalanku kerana memenuhi tuntutan agama kami,
kami akan bukakan jalan2 kami,dan sesungguhnya Allah bersama dgn org yg memperbaiki amalannya" surah al-ankabut:69

1 comments:

Wanida said...

Salam ukhwah....semoga blog ini dapat membantu ahlia2 yg lain dlm meningkatkan usaha agama ini....salam perkenalan ya...