BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, June 16, 2009

Travelling day..40h masturat India

Bertemu kembali..

Kali ini aku nak sambung citer masa kuar 40h masturat 2007..adalah peristiwa masa kami pulang dari tempat tasykil ke Nizamuddin..sepatutnyer kami 5 pasang,tp ntah camner kami punyer amir shab kena pulang sehari sebelum kami semua..jd tinggalla kami 4 pasang..,actually,masa beli tiket keretapi,tiketnye byk dah sold out.sebab masa kami pulang tu adalah hari kismas..jd tiket kami dapat tu untuk wanita dan lelaki tiada tiket yg satu gerabak,atau bersebelahan..yg ada gerabak utk kami masturat terpisah ngn lelaki sbyk 7 gerabak..jauhnyer..camner kami masturat nak uruskan diri sdgkan lelaki(suami kami) 7 gerabak terpisahnyer..dlm hati kami dah terbayang kesusahan yg bakal ditempuhi dlm keretapi nanti..camner nak pasang tirai,camner nak angkut barang2 kami yg bertimbun tu,sdgkan kami cuma 4 pasang..nak wat keje dlm masa keretapi yg berhenti sekejap tentu sukar..takut2 kami yg tertinggal..macam2 kami fikirkan..kamipun tawajuhla byk2 padA Allah ..hanya Dia yg dpt memudahkan urusan kami ini.tapi dlm kami masturat ni terbyg kesusahan tersebut..

 

Tiba hari berangkat..rupa2nyer ramai org tempatan yg ikram kami ni..Alhamdulillah..masa kami berangkat pun lewat mlm..so bila keretapi tiba..cepat2 mereka tolong angkat barang2 kami..ditemani sorang suami masturat pengganti amir shab..yg 3 org suami kami uruskan kan tempat lelaki..selesai satu masalah..tiba pulak masalah kami berada dlm gerabak..ya Allah,macam mana nak uruskan tirai dan nak susun barang2 ni coz tempat kami,dlm satu gerabak keretapi tu ada bahagian gerabak2 kecil,satu gerabak kecil tu ada 6 seat..pastu kat seat tersebut dah ada 2 org wanita dan sorang lelaki duk di situ..takkan kami nak duk ngn org lelaki tersebut..oh tidak..dlm pada kami kalut ni..masa tu keretapi dah nak bergerak..tetiba dgn nusrah Allah kami terkejut ada hamba Allah bagi salam..rupa2nya ada pulak jemaah Malaysia dr Johor yg di tasykil ke Madras tersesat berada dlm keretapi yg kami naiki..MasyaAllah tak sangka sungguh..Punyalah byk keretapi..dr siang ke malam,.ada juga tersangkut jemaah yg satu negara dgn kita..sungguh besar kuasa Allah..Gerabak mereka bersebelahan gerabak kami masturat..maka dgn pertolongan jemaah Johor ni..dapatla pengganti amir shab ni urskan kami punya barang dan wat tirai..sebelum tu setelah berbincang ngn lelaki yg ada kat seat kami tuh,maka dia sanggup tukar ke seat lain..tinggallah 2 org wanita tersebut..Alhamdulillah, x sangka wanita tu setuju bila kami nak wat tirai kat seat tu..so dengan wanita 2 org tu skali..terhijab..hehe..:)leganyer..

 

Alhamdulillah..syukur kerana Allah mudahkan urusan kami.bila dah selesai urusan tersebut,maka suami2 kami tlh putuskan utk khidmat kat masturat..2 org akan jaga kami kat gerabak masturat dan 2 org lagi duduk di gerabak mereka.buka apa utk keselamatan klu apa hal2 dan memudahkan kami nak ke toilet...bila kami kaum masturat dah duduk di tempat kami..2 org wanita tadi..asyik tengok kami..pelik agaknyer tengok kami bertutup sampai tak nampak mata..yg kami kaum masturat ni hanya tersenyum je..kami pun bukalah purdah kami..kesian plak..mereka berdua pun pandang kami ni dah semacam jer…yg kami ni plak nak sembang ngn 2 org wanita ni,x tahu sgt English..so mereka harap aku jer..aku pun bukan fasih sgt English takat broken English tu blehla..yg 3 org kawan ku ni dah surender awal2 nak cakap ngn wanita ni..so nak tanak akule taaruf ngn wanita ni..wanita yg aku sembang nie..pelajar lg..pertama soalan dia tanya kenapa pakai pakaian hitam begini..aku pun cubala explain seboleh mungkin..cakap ni pakaian sunnah,kami tgh kuar belajar agama and bla..bla..dia kata first time dia nampak org islam pakai camni..oh yeker..pastu dia kata org islam kat tempat dia belajar,xde pun yg tutup aurat..so,aku pun cubala explain yg aurat ni sebenarnyer wajib utk org wanita and bla.bla.dan dia mengangguk2 jer..x tauler paham ke tak..coz aku nak cakap lebih2 pun byk English word aku tak tau..sekadarnyela aku explain..pastu dia citer yg dia ni org singh..ingat tadi hindu ker..singh ni kuat gak penganut dia..dia citer la bla..bla..pasal agama dia..erm..takpelah..ikram pd dia..dgr jerla..tapi yg best tu takdelah dia takut ngan pakaian yg kami pakai..malah memujinyer..tima kasihler..harap2 pujiannya ikhlas..moga2 suatu hari nanti Allah campakkan hidayah utk 2 org wanita ni..mana taukan..dan perjalanan kami berjalan lancar hinggalah ke Nizamuddin..letihnyer 16 jam dlm keretapi..tapi semuanyer tu memberi pengalaman yg manis pada kami jemaah yg kuar ini..Moralnyer..Apa yg berlaku ini..semuanye utk tengok tawajuh kita samada pada Allah atau makhluk..yg pasti bila kita tawajuh pada Allah pasti Allah mudahkan urusan kita..syukur Alhamdulillah.FirmanNya:

"Hai org2 yg beriman,jika kamu menolong (agama) Allah,nescaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu.." (Muhammad:7)


5 comments:

syukri said...

salam...doakan ana dan ahlia dpt kuar sana gak...ble tanya,akak kuar sana india satu jemaah dgn ahlia dzulkifli dr lawas swak ker?

karkunah said...

wslm..insyaAllah..x..jmaah kami jemaah campur..

azharjaafar said...

Salam.
Alhmadulillah seronok klr kn? Sy g india 40h (2004), g Calicut d selatan india. Perjlnan naik keretapi 3h 2mlm. Mujahadah tu. InsyaAllah azam nk klr 2bln. Doa utk sy.

Ahlia Azhar

karkunah said...

InsyaALlah..sama2 azam.:)

ummu zulaikha said...

asslmkum, akak keluar 40h india (1991)route diputus oleh nizamuddin, madras, banggalore dan Nizamuddin transit kat Sri Langka 2 hari.Masa tu masih ramai lagi elders dan ahliah mereka kat nizamudin yng mana kami berpeluang berkhisdmat, duduk dan bersalaman dgn mereka,Alhamdulillah jemaah akak 4 psg dapat peluang untuk berbait dengan almarhum Hadraji Maulana Inammul Hassan sebaimana sahabiah berbait dgn rasulullah saw.Semuga allah memberi kekuatan kpd kakak utk terus buat usaha hingga akhir hayat dan disambung oleh anak cucu hingga kiamat. amin